I oto piątek, nieco chłodniejszy, rześki
weekend przed nami. Kto wybiera się pod CSW na Zielony Jazdów, na
piknik wieczorny dziś i na sobotnio-niedzielne warsztaty w ramach Slowitdown Warszawo? Po weekendzie
napiszę "byłam, miód i wino piłam", tym razem temat MIÓD. A niżej, na
zachętę krótka relacja foto z ubiegłotygodniowych warsztatów i pikniku z
fantastycznymi rybami w roli głównej. Pan Jesiotr był cudowny!
na
sobotnich warsztatach pod wodzą Kuby Korczaka przyrządzaliśmy ryby na
wszelakie sposoby, było pysznie, kolorowo i energetycznie!
kwiaty z ogrodu Boli
Kuba Korczak i Pan Jesiotr
ekspresowy kurs filetowania ryb
menu warsztatów
Przybywajcie co tydzień!
Przed nami:
Slow it down Warszawo!
Slowfoodowa Sztuka odnajdywania własnego tempa i prawdziwych smaków w
stolicy - Ugotuj /Przyjdź/ Usiądź/ Zjedz w duchu ruchu Slow Food.
4 po 3 - cztery niesamowite trzydniowe spotkania na trawie pod Centrum Sztuki
Współczesnej w Warszawie.
Tematyczne, piknikowe kolacje pod CSW
(prawie u artystów ) na trawie, między hamakami, leżakami i o zachodzie
słońca. Ponadto warsztaty kulinarne w specjalnym pawilonie stworzonym
przez
Rirkrita Tiravaniję – artystę pochodzenia tajskiego, którego działalność
skupia się wokół kreowania sytuacji, współdziałania z grupą, tworzenia
okazji do przełamywania barier społecznych i nawiązywania kontaktów.
#3. 10-12 sierpnia - Miód i pszczoły -
rodzaje miodów oraz ich kulinarne i lecznicze zastosowanie.
W trakcie
warsztatów poruszymy problem wymierania pszczół.
#4. 24-26 sierpnia - Owoce sezonowe - Sezonowe i regionalne, z lasu, sadu i ogrodu.
Na słodko i wytrawnie.
- w piątki od 18:00 do 21:00 zaproszeni są wszyscy smakosze, blogerzy kulinarni, foodies i pasjonaci smaku na tematyczne SLOWFOODOWE KOLACJE PIKNIKOWE - najlepszy pomysł na spędzenie czasu w piątek po pracy,
przed wieczornym wyjściem; zamiast Łazienek albo w drodze na Plac
Zabaw.
Każdy uczestnik zabiera ze sobą koc i przygotowane przez siebie
dania i napoje. Kolacje są tematyczne - podejmijcie wyzwanie i
przynieście jedzenie nawiązujące to tematu przewodniego.
- w soboty o 14:00 SLOWFOODOWE
WARSZTATY DLA DOROSŁYCH - kulinarna
przygoda z niepowtarzalnymi, pełnymi pasji szefami kuchni posiadającymi
radykalne poglądy slowfoodowe + unikalna wiedza z zakresu pochodzenia
produktów i możliwości ich łączenia + wyjątkowe dania. Obowiązują
zapisy: slowfoodyouthpl@gmail.com i bilet wstępu (10 zł). Ilość miejsc: 20
- w niedziele od 12:00 LETNIA SZKOŁA NA WIDELCU - warsztaty kulinarne dla dzieci w
atmosferze zabawy, czyli wąchanie, smakowanie, krojenie, mieszanie i
komponowanie pysznych i zdrowych potraw. Obowiązują zapisy slowfoodyouthpl@gmail.com i bilet
wstępu (5 zł). Ilość miejsc: 20
Będę zarówno dziś na pikniku, jak i na jutrzejszych warsztatach. Już się nie mogę doczekać, bo już wiem, że będzie extra :)
OdpowiedzUsuńDo zobaczenia!
E.
mmmm musiało być rewelacyjnie! a gdzie tak można?
OdpowiedzUsuńTu pisałam więcej o całej akcji:
OdpowiedzUsuńhttp://www.chillibite.pl/2012/07/slow-it-downwarszawo-i-jazda-na-jazdow.html
tu wszystkie szczegóły organizatorów:
https://www.facebook.com/Slowitdown.Warszawo/info